Головна » 2016 » Грудень » 16 » Педрада «Формування життєвих і професійних компетентностей майбутніх фахівців в умовах сучасного інформаційного суспільства»
09:32
Педрада «Формування життєвих і професійних компетентностей майбутніх фахівців в умовах сучасного інформаційного суспільства»
  Колектив Кремінського професійного ліцею в цьому навчальному році розпочав роботу над новою проблемою: «Формування життєвих і професійних компетентностей майбутніх фахівців в умовах сучасного інформаційного суспільства».
   Саме цій темі була присвячена перша педрада, на якій виступили методист ліцею Сєрих Світлана Андріївна та викладач спецдисциплін Бачинська Наталія Геннадіївна. У своєму виступі Світлана Андріївна зазначила, що  життєва компетентність – це здатність людини розв’язувати життєві проблеми. Зауважила , що завданнями педагога, на сучасному етапі, є:
  • допомогти молоді  не розгубитися в нестабільному суспільстві,
  • виробити захисні механізми,
  • навчити самостійно вирішувати життєві проблеми,
  • знайти своє професійне місце в суспільстві.
   Саме тому обумовлено вибір даної проблеми. А педагогічний пошук – основний шлях до реалізації та втілення провідних та стратегічних напрямків формування компетентного випускника. Бо ж сформовані життєві компетенції – це саме ті крила, які надають можливість вільного польоту випускникові в бурхливому вирі подій життя нашої країни.
Бачинська Наталія Геннадіївна у своєму виступі підкреслила, що  сьогодні, як ніколи в системі ПТО, постає потреба у висококваліфікованих і компетентних фахівцях. Працювати в умовах оновлення техніки й технологій з урахуванням світових тенденцій зможуть підприємливі робітники з високим рівнем професійної компетентності, мобільності, готовності до впровадження нових технологій. А підготовка конкурентноспроможного фахівця, який би відповідав потребам ринку праці, вимагає педагогічної майстерності.
   На педраді намітили шляхи реалізації нової проблеми, над якою колектив працюватиме 5 років.

 
 
Переглядів: 451 | Додав: gricko21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar