Головна » 2018 » Січень » 5 » Засідання методичної комісії класних керівників
15:48
Засідання методичної комісії класних керівників

5 січня 2018 року пройшло чергове засідання методичної комісії класних керівників. Темою засідання була одна з найактуальніших проблем виховання молоді «Превентивне виховання».

Засідання відкрила голова методичної комісії Ольшанська Оксана Дмитрівна. Вона розповіла членам комісії про те, що превентивна діяльність є самостійним спеціалізованим видом загального педагогічного процесу, має свою мету, принципи, зміст, форми і методи та використовує елементи правоохоронної, правової, медико-оздоровчої роботи.

Заступник директора з виховної роботи Адишева Людмила Олександрівна ознайомила присутніх з доповіддю «Превентивне виховання в роботі класного керівника». Вона акцентувала увагу на тому, що ефективність превентивного виховання підвищується, якщо:

  • стимульовано здоровий спосіб життя й позитивну соціальну орієнтацію учня;
  • використано активні форми й методи виховного впливу на учнів (діалоги, аутотренінги, дискусії, акції);
  • використано досягнення педагогічної та психологічної науки;
  • сімейно-шкільне виховання здійснюється на засадах гуманізму, демократизму, доброзичливості, партнерських взаємин.

Бібліотекар ліцею Полухіна Віра Наумівна презентувала створений нею буклет «Як не стати жертвою злочину», примірники якого роздала класним керівникам.

Класний керівник групи 2-1 «муляр, електрозварник ручного зварювання» Садова Ганна Олександрівна виступила з доповіддю «Дії педагогічного колективу з профілактики правопорушень серед учнів». Вона зупинилась на тому, що профілактика правопорушень неповнолітніх є передусім проблемою педагогічною, бо вона пов’язана з вирішенням певного кола виховних завдань. Тому вирішенню цієї проблеми сприятиме:

  • залучення освітніх, медичних, соціальних та правоохоронних закладів до вирішення проблем попередження правопорушень і злочинності, координації зусиль суб'єктів превентивної діяльності;
  • посилення тенденції до зниження вживання наркотиків, алкоголю, тютюну, ВІЛ -інфікованості, формуванню у молодого покоління здорового способу життя;
  • зміні установок і моделей поведінки неповнолітніх груп ризику;
  • соціально-психологічній адаптації неповнолітніх, які мають життєві проблеми;

Останнім на  засіданні був виступ класного керівника групи 3-6 «кухар, кондитер» Толкачової Юлії Володимирівни, яка поділилась своїм баченням профілактики правопорушень в групі. Це індивідуальні бесіди, групові збори та виховні години, спільна робота з психологом та соціальним педагогом, засідання ради профілактики.

Завершилось засідання обговоренням класними керівниками засобів подолання проблеми превентивного виховання в своїх групах.
 

$IMAGE1$ $IMAGE2$
$IMAGE3$ $IMAGE4$
$IMAGE5$ $IMAGE6$
$IMAGE7$  
Переглядів: 335 | Додав: gricko21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar