Головна » 2018 » Квітень » 27 » Тиждень охорони праці
13:12
Тиждень охорони праці

З метою пропаганди знань з питань охорони праці, підвищення інтересу до питань безпеки праці на виробництві з отриманої професії, активізації профілактичної роботи щодо попередження загибелі та травмування  серед учнів та працівників ліцею, з нагоди  відзначення 28 квітня 2018 року Всесвітнього Дня охорони праці з 23 по 27 квітня 2018 року у Кремінському професійному ліцеї проводився Тиждень охорони праці та ЦО під керівництвом інженера з охорони праці ліцею Шпарьової І.О. та  начальника штабу ЦО Сєрих С.А. Цього року Тиждень проходив під девізом  «Захищене і здорове покоління».

Для проведення Тижня охорони праці  було створено робочу групу з підготовки заходів у складі: інженера з охорони праці Шпарьової І.О., завгоспа ліцею, голови ПК Куцобіної С.М., викладача предмету «Охорона праці» Бачинської Н.Г., начальник штабу цивільної оборони Сєрих С.А. та страхового експерта з охорони праці відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Кремінському районі Лесик Т.Л.

В рамках тижня в ліцеї було оформлено інформаційний стенд, присвячений Всесвітньому Дню охорони праці. Для учнів групи 1-1, 2-1  (муляр, електрозварник ручного зварювання) проведено відкритий урок за темою «Охорона праці в житті людини». На  уроці викладач Бачинська Н.Г. разом з учнями з’ясували значимість охорони праці та як вона захищає людину під час праці. Учні переглянули фільм про засоби захисту людини на робочому місці. Протягом тижня класні керівники груп 1-1, 2-1 (муляр, електрозварник ручного зварювання), 1-6, 2-6, 3-6 (кухар, кондитер) провели виховні години на тему «Праця та здоров’я підлітків».

У інформаційно- бібліотечному центрі бібліотекарем Полухіною В.Н. оформлено виставку нормативної і фахової літератури з охорони праці.

25 квітня було проведено День Цивільної оборони під керуванням начальника штабу цивільної оборони Сєрих С.А. В цей день були проведені лінійка, радіо лінійка, відео урок, виховні години з учнями, оформлено стенд щодо дій учнів у НС, проведені відкриті виховні години у всіх групах, евакуація з навчального корпусу ліцею, комплексні об’єктові тренування, повторна евакуація зі спортивної зали, демонстрація тушіння з вогнегасником.

В Міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу 26 квітня прийняли участь у місцевому заході: «Вшанування пам’яті загиблих на виробництві та надання шани інвалідам праці», з групами 1-1, 2-1, 1-6, 2-6,  3-6. Подивились фільм про Чорнобильську катастрофу «Минає 32 квітень», який підготувала Ольшанська О.Д.

Протягом Тижня серед учнів ліцею проводився конкурс плакатів за темою «Здорове і захищене покоління». При підведенні підсумків журі визначило переможців за  номінаціями, а саме:

  • за активну пропаганду здорового і спортивного життя серед молоді - група 1-6 (кухар, кондитер);
  • за всебічне охоплення теми «Здорове і захищене покоління» - група 3-6 (кухар, кондитер);
  • за професійну спрямованість – група 2-1 (муляр, електрозварник ручного зварювання);
  • за оригінальність подачі матеріалу  – група 2-6 (кухар, кондитер);
  • за актуальність – група 1-1 (муляр, електрозварник ручного зварювання).
Переможець конкурсу плакатів «Здорове і захищене покоління» - група 3-6 (кухар, кондитер), а саме учні групи які активно брали участь в створені плакату Акініна Анжеліка, Вотінова Анастасія та Сабурова Любов.

 
Переглядів: 399 | Додав: gricko21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar