Головна » 2017 » Березень » 26 » «Компетентнісний підхід в виховній роботі»
15:15
«Компетентнісний підхід в виховній роботі»

«Компетентнісний підхід в виховній роботі»

Саме таку назву мала доповідь класного керівника групи 2-4 Ольшанської Оксани Дмитрівни. Вона розповіла, що компетентнісний підхід – це конкретне формулювання мети діяльності як компетенцій, необхідних (важливих) у професійній  та виховній діяльності фахівця.

Акцентувала увагу на основних орієнтирах в вихованні учнів ПТНЗ України, системі та ієрархії внутрішніх цінностей. Ознайомила з компетенціями та якостями, якими повинен володіти педагог.

Компетентнісний підхід у вихованні акцентує увагу на формування морально - духовної життєво компетентної особистості, яка успішно самореалізується в соціумі як громадянин, сім'янин, професіонал. Сучасна психолого - педагогічна наука вважає джерелом мотивації вчинків людини, її поведінки систему та ієрархію внутрішніх цінностей. _3277415 _3277415_3277410 _3277410

Проблеми впровадження компетентнісного підходу у виховній роботі й управління цим процесом - складні, інтегровані, довгострокові для вирішення, і тільки у взаємодії з усіма суб'єктами навчально-виховного процесу можна знайти шляхи їх раціонального розв'язання.

Установка класного керівника на формування ключових компетенцій вимагає істинно демократичного підходу до організації життя ГРУПИ.
 

   
   

 

Переглядів: 756 | Додав: gricko21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar