Головна » 2017 » Листопад » 18 » Економіст - 2017
15:31
Економіст - 2017

18 листопада 2017 року в рамках декади загальноосвітніх дисциплін в ліцеї була проведена економічна гра – конкурс «Економіст – 2017» під керівництвом викладача економіки Ольшанської Оксани Дмитрівни. Журі конкурсу в складі: заступника директора з навчально – виробничої роботи Жили Надії Володимирівни, керівника об’єднання загальноосвітніх дисциплін Шевченка Олександра Прокоповича та психолога ліцею Комаревцевої Ганни Вікторівни визначили кращого з кращих.

Гра проводилась з використанням мультимедійної презентації та електронної дошки,  складалась з 6 турів. Кожна вірна відповідь «оцінювалась» паперовою монеткою.

Перший тур мав назву «Економіка в іграх». Учні повинні були надати відповіді на запитання, які відповідали б назві тієї, чи іншої гри. Конкурс проводився серед всіх гостей заходу. З учнів, які надали вірну відповідь та назвали гру, склалось 2 команди по 5 чоловік. Це були учні груп: 1-1 «муляр, електрозварник ручного зварювання» - Стогній Сергій, Нужний Владислав, Кошаков Микола, 1-6 «кухар, кондитер» - Архипов Данило, Стебліна Ганна, Шевченко Віктор, 2-1 «муляр, електрозварник ручного зварювання» - Розумний Санні, Писаренко Роман, Кузнєцов Михайло, 3-4 «оператор комп’ютерного набору, офісний службовець (бухгалтерія)» - Рибкіна Єлизавета.

Другий тур - «Економіка в літературі». Команди мали або вгадати назву твору, в якому здійснювались економічні процеси, або автора, який про них написав.

У третьому турі, «Сурдоперекладач», один з членів команди мав за допомогою жестів показати своїй команді назву «товару», який вони повинні вгадати за 1 хвилину. За результатами цього та попереднього турів залишилась тільки одна команда.

Четвертий тур мав назву «Сам за себе». Учні мали дати відповідь на запитання з економіки. Кожна вірна відповідь  оцінювалась паперовою монеткою. Три учні, які заробили найбільшу кількість монеток, вийшли в півфінал.

«Так –Ні» - п’ятий тур. Ігроки повинні були відгадати зображення на екрані, описуючи його. Вболівальники не мали змоги підказати нічого, крім «так» чи «ні». За найменшу кількість часу з завданням впорались Рибкіна Є та Розумний С., які і вийшли в фінал.

6 тур – «Хрестики – нулики», фінал. Учні тягнули завдання, давали на нього відповідь. Якщо відповідь біла вірною, ставили хрестик або нулик, якщо – ні, пропускали хід. Найбільше вірних визначень надала Рибкіна Є., яка і закреслила першою лінію «нуликів». За результатами всіх турів та підрахунків монеток вона і стала переможцем економічної гри.

На останок був проведений конкурс з вболівальниками, які теж отримували паперові монетки за  вірні відповіді. Найбільшу кількість монеток отримала майстер виробничого навчання групи 1-6 «кухар, кондитер» Цикало Людмила Миколаївна.

Наприкінці заходу заступник директора з навчально – виробничої роботи Жила Надія Володимирівна подякувала всім за участь та вручила грамоти.
 

 
Переглядів: 431 | Додав: gricko21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar