Головна » 2018 » Квітень » 25 » День цивільного захисту.
08:48
День цивільного захисту.

Знати, щоб передбачити.

Передбачити, щоб діяти.

 День цивільного захисту

   Кінець ХХ століття та початок ХХІ принесли рекордну кількість небезпек природного, техногенного та соціально-політичного характеру. Виникнення небезпечних ситуацій, як правило, загрожує життю людей, завдає великих матеріальних збитків. Щороку в Україні від надзвичайних ситуацій, а саме: стихійних лих, транспортних аварій, аварій на виробництві, утоплень і отруєнь гине більше 70 тисяч осіб.

     Щоб навчити учнів діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 25 квітня 2018 року в Кремінському професійному ліцеї відбувся День цивільного захисту та комплексне об'єктове тренування з теми «Пожежна безпека в закладі». Відкривав його на ранковій лінійці начальник цивільного захисту ліцею, директор Кіяшко В.Ф. Начальник штабу ЦЗ ліцею Сєрих С.А. ознайомила з задачами цивільної оборони, важливістю даного заходу, а учениці гр. 2-6 Новиченко Ірина та Педанова Тетяна проінформували присутніх і про види надзвичайних ситуацій, і про дії під час ситуацій, які можуть виникнути на території нашої Кремінщини. Цікаву виставку для учнів та працівників ліцею приготувала на другому поверсі бібліотекар Полухіна Віра Наумівна, а на лінійці виступила з оглядом розміщеного матеріалу, повідомила присутніх про передплачувані ліцеєм видання з тематики надзвичайних ситуацій, пояснила важливість цього дня для збереження життя людини. На перерві учениця гр. 2-6 Копилець Вікторія провела радіолінійку,  доповнивши знання учнів діями в надзвичайних ситуаціях, застерігаючи про небезпеку. З завмиранням пройшов відеоурок, проведений начальником ЦЗ Кіяшком В.Ф. та нач. штабу Сєрих С.А. Показані відеоролики про правила поведінки під час небезпечних ситуацій мали навчальний характер, проте примусили присутніх задуматися над тим, що все статися може раптово, тоді, коли ти цього не чекаєш і не готовий до небезпеки. Відеоурок вражаюче вплинув на учнів ліцею, залишиться в їх пам’яті та, сподіваємося, що отриманою інформацією всі присутні поділяться з рідними, близькими та друзями.    

      Окрім виховних годин, відпрацьовувалися навички евакуації. Колона учнів та педагогів, у супроводі невоєнізованих формувань працівників ліцею, організовано евакуювалася через два виходи до протирадіаційного укриття. Учні продемонстрували і  дії під час сигналів оповіщення, і знання правил евакуації, і правил поведінки в ПРУ.  Завдяки викладачам фізичного виховання Коротенко О.В. та захисту Вітчизни Кіяшко В.Ф. були проведені комплексні об’єктові тренування, а саме: вікторина (переможці гр..3-6, 1-6, 2-6), естафета (переможці 2-1, 1-1, 1-6), одягання протигазів (переможці 2-6, 3-6, 2-1), конкурс санпостів (переможці 1-6,  2-1, 2-6), конкурс капітанів: І м. - Копилець В. (гр.2-6), ІІ м. - Музиря А. (гр.1-6), ІІІ м. - Сабурова Л. (гр. 3-6),  конкурс «саперів»: І м. – Шаповалов Д. (гр.1-6), ІІ м. – Філіпенко О. (гр. 2-1), ІІІ м. - Науменко М. (гр. 3-6). Загальне місце посіли команди груп 1-6 («кухарі, кондитери»), 2-1 («мулярі, електрозварники»), 3-6 («кухарі, кондитери»).

     Несподіваним для всіх присутніх було повідомлення про пожежу в спортивній залі, з метою перевірки засвоєння дій в надзвичайній ситуації та проведення евакуації. Штаб ЦЗ ліцею переконався, що дії в таких ситуаціях всі засвоїли, без паніки евакуювалися на безпечну територію. Найцікавішою для учнів та працівників ліцею була демонстрація користування вогнегасником та тушіння вогнища відповідальною за пожежну безпеку в ліцеї, завгоспом Куцобіною Світланою Леонідівною. 

       На завершальній лінійці підведено підсумки Дня з нагородженням переможців. Настрій був піднесений, солодкі призи отримали і переможці, і учасники.

        День ЦЗ і КОТ був проведений на достатньому організаційно-методичному рівні. Успіх його великою мірою залежав від завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників. Педагоги обмінялися досвідом в організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, а учні отримали багато корисної інформації та закріпили її на практиці.

         Бажаємо всім мирного неба та безпечних умов життя!

                                                                                                            

                                                                            Сєрих С.А., нач. штабу ЦЗ    

                                                                        Кремінського професійного ліцею


 

Переглядів: 410 | Додав: gricko21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar