Головна » 2018 » Квітень » 11 » 1030-та річниця запровадження християнства в Київській Русі
15:53
1030-та річниця запровадження християнства в Київській Русі

Цього року відзначається 1030-та річниця запровадження християнства в Київській Русі. Це не просто свято християн, це свято торжества української державності, її європейської ідентичності, духовного і культурного злету, встановлення єдинства та розвитку духовних і моральних цінностей.

         У звязку з цією подією у Кремінському професійному ліцеї відбулися заходи, присвячені 1030 річниці хрещення Київської Русі, під час яких учнів познайомили з видатною історичною особистістю Володимиром Великим та подіями 988 року, що відбувалися на берегах Дніпра. Учні на уроках історії  детально ознайомилися з історичними наслідками хрещення Русі, взяли активну участь в історичній вікторині, переглянули тематичне відео.

         Бібліотекарем ліцею  була проведена бібліотечна виставка  «Князь Володимир Великий – хреститель народу Русі-України»,  під час проведення якої  учні ознайомилися з історичними подіями давньої княжої доби; величчю особи і державотворення князя Володимира; значення справ Володимира Великого для майбутніх поколінь.

         Учні подивилися презентації «Володимир Великий» і «Хрещення Русі-України» та прослухали пісню «Моя молитва нехай лине».

         Історія… Її не можна підправити, не можна її і відкинути. Треба історію сприймати такою, якою вона є, бо це наше минуле і наше майбутнє.

Садова Г.О.





 

Переглядів: 322 | Додав: gricko21 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar